You are here

Sprogdag på Nørre 2017

Torsdag stod i sprogenes tegn. Alle elever i 2.g arbejdede på forskelligvis med deres andet fremmedsprog: spansk, tysk eller fransk.

Sprogdag2017_Fr

Fransk blev indledt med fælles opvarmning i salen. Siden arbejdede eleverne i forskellige ateliers inden for temaet ”la francophonie”. Nogle arbejdede med le sport, la jeunesse eller la musique, andre med la religion, la gastronomie eller ”pourquoi on parle français?”. Eleverne tilegnede sig viden og præsenterer i forskellig form for hinanden. Dagen rundedes af med fælles afslapning ”en français” selvfølgelig.

Sprogdag2017_Fr

Sprogdag2017_Fr

Tyskeleverne skulle på tværs af klasser igennem forskellige stationer, hvor de med spil, tegninger, talkshows og andre sjove aktiviteter skulle tage stilling til helt aktuelle problemstillinger i Tyskland og Danmark: Overvågning, miljø, satire, flygtninge og ligestilling. Der taltes tysk hele dagen, så indlæringen af nye gloser og mundtlig sprogfærdighed var i højsædet!

Sprogdag2017_Ty

Sprogdag2017_Ty

Spanskeleverne var en tur i biografen, hvor de havde fået arrangeret en særvisning af den chilenske film Una mujer fantástica – En fantastisk kvinde (2017) i Grand Teatret i København. Filmen er instrueret af Sebastián Lelio og vandt årets Sølvbjørn på Berlinalen – Filmfestivalen i Berlin. Det var en film, der førte eleverne ind i en verden, de ikke kendte! En verden af kærlighed og fordomme, indre og ydre drama, køn og vrede – tilsat en ægte sydamerikansk knivspids magisk realisme. Alt sammen på spansk selvfølgelig. 

Sprogdag2017_Sp

Sprogdag2017_Fr

 

 

Alle nyheder