You are here

A-lympiade in Holland 2016

Congratulations with the great 2nd place to Asger 2x, Line 2w, Peter 2w and August 2w, Nørre G's team at the 2016 A-lympiad final in Holland. "Birkerød won in Holland and Gladsaxe  also acheived a good place. There is a lot of talent for mathematical modelling in Denmark" says maths teacher Calina Fuglsang-Damgaard, who participated on the trip to Holland.

Results List from the A-lympiad Committee in Holland

  • Winner: Birkerød Gymnasium, Denmark
  • Second place (shared): Celeanum Gymnasium (girls) and Nørre Gymnasium
  • Outstanding: Colegio Arubano, Augustinus en Gymnasium Celeanum (boys)
  • Very good: Gladsaxe Gymnasium, Regius Schagen, Sint Maarten, Ichthus Lyceum, Lyceum Ypenburg, Gymnasium Lohmar and Bert Brecht Gymnasium Dortmund
  • Good: Heerbeeckcollege Best, CSG Het Streek, Isfahan and Boushahr

We want to thank you for your participation and hope you have positive memories of the A-lympiad final. 

A-lympiade_Holland_2016

Line's account (in Danish)
A-lympiaden
A-lympiaden er en konkurrence, der handler om matematisk modellering, og efter en indledende runde i november blev de bedste løsningsforslag fra Nørre G sendt til den nationale konkurrence. Derefter blev de tre bedste løsninger fra Danmark udvalgt til at deltage i den internationale konkurrence i Holland. I år vandt Asger fra 2.x og August, Line og Peter fra 2.w den nationale konkurrence, og torsdag d. 10 marts gik turen til Holland. Selve konkurrencen i Holland startede fredag formiddag, hvor alle holdene fik udleveret opgaven. Dette år gjaldt det om at undersøge hvilken af seks fiktive skoler der var den bedste. Alle hold fik tildelt en skole, som de skulle argumentere for var den bedste. Første del af opgaven skulle afleveres samme dag kl 20, og lørdag morgen fik vi tildelt en af modstandernes skoler, som vi skulle argumentere imod. Alle holdene fik samme data, så det handlede om at vinkle dataene, så de var til ens egen fordel. Det hele kulminerede med en mundtlig debat, hvor skolerne var oppe imod hinanden.

En rigtig sjov weekend
Det var en rigtig spændende opgave, hvor der var rigtig meget data at behandle. Vi var nødt til at fordele nogle af opgaverne imellem os, samtidig med at vi skulle samarbejde for at få det hele gjort færdigt til tiden. Opgaven lagde op til kreativ tækning, og vi blev udfordret til at tænke kreativt på en helt anden måde end i matematiktimerne til hverdag.

En international konkurrence
Det var også rigtig fedt, at det var en international konkurrence med hold fra hele verden. De fleste hold var fra Holland, men der var også hold fra Tyskland, Aruba, Saint Martin og Iran. Fredag aften var sat af til at møde de andre hold, hvor der var tid til at spille, snakke og lære de andre unge at kende. Alt i alt var det en virkelig spændende weekend, hvor vi blev udfordret fagligt, blev bedre til at samarbejde, lærte nye mennesker at kende og havde det rigtig sjovt.

A-lympiade_Holland_2016

A-lympiade_Holland_2016

A-lympiade_Holland_2016

Tak til Line for beretningen fra turen og til Calina for billeder og info

All news