You are here

Studentereksamen
på Nørre G

Dit forløb på Nørre G starter med et grundforløb i de 3 første måneder. Efter grundforløbet vælger du en studieretning, som du følger i et studieretningsforløb resten af gymnasietiden.

Grundforløbet
er først og fremmest et forløb, der har til formål at give dig et grundigt indblik i de faglige mål og et kendskab til kulturen på Nørre G. For at du kan leve op til vores forventninger til de faglige krav i gymnasiet, får du en introduktion til studieteknik, så du kan udvikle dine studiefærdigheder. De faglige mål for fagene i gymnasiet bliver introduceret i grundforløbet, således at du får mulighed for at træffe valg om den studieretning, der passer godt til dig og din faglighed. 

Grundforløbet består af forskellige delforløb både tværfaglige og i enkelte fag.

Naturvidenskab
I det naturvidenskabelige forløb (Naturvidenskabeligt grundforløb, NV), går flere fag sammen og belyser en sag, og på den måde vises fagenes vidensområde og metoder. Du lærer både at arbejde tværfagligt, og at arbejde med fagenes metoder. Forløbet afsluttes med en eksamen.

Sprog og sprogforståelse
Du kommer også igennem et forløb om sprog og sprogforståelse (Almen sprogforståelse (AP)), hvor fagene dansk og engelsk arbejder tæt om at øge din bevidsthed om sprogets opbygning og konstruktion. Du lærer, hvordan du kan skabe handling med sprog, og om sprogets forhold til virkelighed. I forløbet indgår også latin. Latin er et sprog, der fungerer som en platform for moderne sprog, og giver dig et indblik i moderne sprogs opbygning og ordforråd. Latin indgår også som fag på C-niveau i to af vores studieretninger og som valgfag.
Også dette forløb afsluttes med en eksamen.

Matematik
Alle elever har matematik på mindst B-niveau. Elever, der vælger vores studieretning 1, hvor der er tre sprog på b-niveau, er dog undtaget og skal have matematik på C-niveau. Se mere om det under selve studieretningen.
I grundforløbet gennemfører du en screening, der skal synliggøre dine styrker og svagheder i faget. Hensigten er, at du skal blive bevidst om, hvordan du kan dygtiggøre dig indenfor faget. 

Idræt og Samfundsfag
I grundforløbet har du tillige idræt og samfundsfag; begge fag er på C-niveau. Du kan vælge en studieretning med samfundsfag på A-niveau. Se mere om dette under de enkelte studieretninger. 

Fremmedsprog
Endelig består grundforløbet også af 2. fremmedsprog, det vil sige tysk (fortsættersprog), fransk (fortsætter- eller begyndersprog) eller spansk (begyndersprog). Se mere om hhv. tysk, fransk og spansk i vores to sproglige studieretninger.

Kunstneriske fag
På Nørre G tilbyder vi fem kunstneriske fag: Billedkunst, Design og arkitektur, Drama, Mediefag samt Musik. Disse fag begynder også i grundforløbet, og du vælger dit kunstneriske fag, allerede når du vælger gymnasium. Hos os har du som regel mulighed for senere at vælge dit kunstneriske fag som valgfag på B-niveau, hvis du ønsker det. Særligt for musik gælder det, at vi har to studieretninger med musik på A-niveau. Se mere under vores musiske studieretninger.

De kunstneriske fag har stor betydning for mange elever, og der er rig mulighed for at udfolde sine kunstneriske og kreative evner både i undervisningen og i vores musical, filmfestival, teaterforestillinger, danseforestillinger, billednat m.m. 

Folder_2017_Musik 

Øvrige aktiviteter i grundforløbet
Intromøde i juni
Når du er optaget på Nørre G, inviteres du og dine forældre til et forældremøde i juni inden sommerferien. Her får I nogle informationer om skolestart, du møder nogle lærere og vigtigst af alt møder du dine kommende klassekammerater, som du skal følges med i grundforløbet. Der vil også være nogle tutorer fra de ældre klasser til stede, der fortæller om, hvordan det er at gå på Nørre G. 

Introforløb ved skolestart og i november
Ved skolestart i august indleder vi skoleåret med et introforløb, der både har til formål at ryste jer sammen som grundforløbsklasse og at vise fagenes viden, metoder og samspilsmuligheder. Der vil også i begyndelsen af skoleåret være en idrætsdag, hvor du og din klasse dyster mod skolens andre klasser, og på den måde lærer du både din egen klasse og elever fra andre klasser at kende. Når du har valgt endelig studieretning kommer du i november i din studieretningsklasser, hvor vi også indleder med et introforløb, hvor I bl.a. skal på introtur.

Elevudvalg
I løbet af grundforløbet møder du også de forskellige elevudvalg, der er repræsenteret på Nørre G. Som elev har du mulighed for at være med i forskellige udvalg og på den måde være med til at udvikle og præge kulturen på Nørre G.

 Folder_2017_Idraetsdag 

Valg af studieretning
Formålet med grundforløbet er, at du på et fagligt grundlag kan træffe et kvalificeret valg af studieretning. Du skal træffe dit valg på baggrund af de faglige forløb, du har været igennem i grundforløbet. For at give dig indsigt i vores forskellige studieretninger afholder vi præsentation af studieretningerne i løbet af grundforløbet. Her bliver du introduceret til vores forskellige studieretninger. 

Herefter skal du efterfølgende træffe valg af studieretning. Du vil blive påvirket af mange nye og spændende indtryk, og det er derfor meget vigtigt, at du i løbet af grundforløbet udfylder vores portfolio med spørgsmål, der giver anledning til eftertanke i forhold til dine faglige forløb. Det er vigtigt, at du har nogle stikord, der kan støtte dig i dit valg af studieretning. Dine lærere og/eller din studievejleder vil i løbet af grundforløbet tale med dig om din faglige formåen, således at du lettere kan træffe valg af den studieretning, der passer til dig og dit ønske for studieretning og for videre uddannelse.

 Folder_2017_Mediefag 

Optagelse på studieretning
Efter grundforløbet opløses grundforløbsklasserne, og du optages i en ny klasse - din studieretningsklasse. Her vil du kende nogle af eleverne, måske fra udvalg, kunstnerisk fag, fra idrætsdagen eller fra din grundforløbsklasse. Det kan også være, at du kender nogle fra dit 2. fremmedsprogshold. Du vil også få nogle nye lærere, når du nu går i gang med studieretningsforløbet. Dine lærere udgør et team og en teamleder. Teamet og teamleder tilrettelægger undervisningen på en måde, der viser fagenes samspilsmuligheder, og fagene vil samarbejde tæt om faglige problemstillinger.

Introtur

Sammen med to lærere tager i på introtur i begyndelsen af studieretningsforløbet. Turen rummer både faglige og sociale aktiviteter, der styrker sammenholdet i jeres nye klasse.

Se mere om de enkelte studieretninger under beskrivelsen af studieretningerne

 Folder_2017_Drama